Közhírré tétetik!

"Vihar vagyok, a perzselő Nap, a gyilkos jég, a pusztító özönvíz. Hosszú út áll előttem, szakadékokkal és tajtékzó tengerekkel teli. Jövök, mindennek ellenére. Kösem vagyok."

 

FRISS BEJEGYZÉSEK VÁRHATÓK: MINDEN HÉTVÉGÉN


Televíziós csatornák, ahol jelenleg vetítik a sorozatot:

IZAURA TV: szo-vas 20:00
TV2: csütörtökönként 22:10

 

 

 

 

 

 

 
Nyomok a palotában
 
Fermántekercsek
A Szultána
Eredeti címe: Muhtesem Yüzyil - Kösem
Széria: 1. évad
Csatorna:TV 2, IZAURA TV
Kiadás éve: 2016
Fsz.: Beren Saat, Ekin Koc, Tülin Özen

38. rész:
Ahmed hadjáratra indul, Menekse bevonja Bülbül agát is a kihallgató-játszmába. Cennet észre veszi a szoba falára fúrt lyukat, és jelzi Kösemnek. Menekse lebukik. Dervis a testével védi meg Ahmedet az ellene készülő merénylet elől. Közben a Palotában kezdetét veszi egy kisebb lázadás.

39. rész:
Safiye ismét tőrbe csalja Halimét és egy agával leszúratja, hogy eltüntesse az útjából. Kösem megpróbálja kimenteni a Palotából a hercegeket és Dilrubát. Menekülés közben egy áruló halálra sebezi Mahfiruzét. Safiye elterjeszti Ahmed ál-halálhírét a Birodalom emberei közt. Kösem az éj leple alatt elszökik a Palotából, Zülfikar feltartóztatja az útonállókat.

40. rész:
Kösemet elfogják és Safiye elé vezetik. A kis Mustafát előkészítik a trónra. Safiye selyem zsinór általi halálra ítéli Kösemet, ám az utolsó pillanatban Bülbül aga megmenti a hóhérok karmaiból. Ahmed hazatér, és kíméletlenül leszámol az árulókkal, Safiyét pedig börtönbe vetteti.

 
Díván gyűlése

A Dívánba bárki bekerülhet, aki véleményt szeretne formálni, cserét kérne Birodalmamtól. A gyűlés rendjét ne zavarjuk illetéktelen, pennát nem tűrő bejegyzésekkel, mert ez száműzést jelent a tagok közül. Tartsuk be a rendet, és kulturált közösséget formálva ténykedjünk eme birodalmi ülésen!
KÖSEM a webmiss:)

 

 
Kincstárjegyzék
Itt találod a nagy becsben tartott kincseimet. Rendezett, szép külsejű, bármely témájú lapok kerülhetnek ki. (Csillaggal a kedvenc, link-lánccal az egyéb kategóriájú portálok kerülnek megjelölésre a listában.)Jelentkezni a Dívánban lehet, de nem 100%, hogy kikerül portálod.


LINDA WONDERFUL STORIES SG.HU
MIA YOU YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
 
Rendelkezések


BLOGKÉNTI INDULÁS: 2016. JÚN. 19.
SZULTÁNA-RAJONGÓI PORTÁLLÁ ALAKULÁS: 2017. MÁJ. 9.
WEBMISS: KÖSEM
TÉMA: A SZULTÁNA
DESIGN-KÓD: LINDADESIGN
KÓD-ÁTALAKÍTÁS: KÖSEM
DESIGN: KÖSEM

Figyelem! Az oldal nagy részt saját képi-és hanganyagokat tartalmaz, melyek öncélú megosztása saját oldaladon TILOS! Épp ezért, ha szeretnél bármit is elvinni, azt kérd el e-mailben, vagy a Community-ben megadott Instagram ill. Facebook-oldalon!

 
Alattvaló számláló
Indulás: 2017-05-01
 
Vihar vagyok, a perzselő Nap...

Zenék a Kösem című sorozatból, melyeket szeretek - 3. rész

Anastasya Ninni

Sziasztok!

Elérkeztünk leírásunk 3. részéhez, melyben ezúttal a Szultána c. történet legeslegszebb zenéjével ismertetlek meg benneteket, aminek címe: Anastasya Ninni.
Akik emlékeznek még a sorozat elejére, azoknak nem lesz újdonság a "Bővebben"-pont mögé rejtett dalszöveg valamint videó, melyet előtte osztok meg veletek, akik viszont nem, azoknak elmesélem, mi fogott meg eme csodálatos dallamban. Amikor ezt a dalt meghallottam, a hideg táncot járt hátamon, és nem ok nélkül: nagyon szívhez szóló a mondanivalója. Számora a múlttól való minden áron szabadulni akarást, a lelki fájdalmak begyógyítása iránti vágyat jelképezi. Egyszerre olyan, mint a búskomor, esős idő, és nyári nap lágyan cirógató sugarai. Könnyen megtanulható dallama van, ezért akár furulyán vagy hegedűn is könnyedén megtanulható eljátszása. Az előző két dallamhoz hasonlóan, ha osztályozni kéne, ő is 10 pontot tudhatna magáénak képzeletbeli skálánkon. Íme a zene:

 

Az alábbiakban olvashatod el a fenitekben megosztott dal szövegét :) :

Pósa ástra íne stón uranó, maryaritarénia mú.
Ké lábun éna éna, ké lábun éna éna.

Tóses forés tá mátia mú, maryaritarénia mú.
Dakrísane yaséna, dakrísane yaséna.
Áide kalé mána ayápame kieména,
kúni kalé mána tó pedí yaména.

Anastenázo dé makús, maryaritarénia mú.
Kléo dé mé lipáse, kléo dé mé lipáse.
Áide kalé mána ayápame kieména,
kúni kalé mána tó pedí yaména.

Dén íse mánas yénima, maryaritarénia mú.
Úte theó fováse, úte theó fováse.
Áide kalé mána ayápame kieména,
kúni kalé mána tó pedí yaména.

2017.05.05. 16:30, Kösem Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

 

 

 


Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre