Közhírré tétetik!

"Vihar vagyok, a perzselő Nap, a gyilkos jég, a pusztító özönvíz. Hosszú út áll előttem, szakadékokkal és tajtékzó tengerekkel teli. Jövök, mindennek ellenére. Kösem vagyok."

FRISS BEJEGYZÉSEK VÁRHATÓK: MINDEN HÉTVÉGÉN


Televíziós csatornák, ahol jelenleg vetítik a sorozatot:

IZAURA TV: szo-vas 20:00
TV2: csütörtökönként 22:10

 
Előcsarnok
 
Nyomok a palotában
 
Fermántekercsek
A Szultána
Eredeti címe: Muhtesem Yüzyil - Kösem
Széria: 1. évad
Csatorna:TV 2, IZAURA TV
Kiadás éve: 2016
Fsz.: Beren Saat, Ekin Koc, Tülin Özen

32. rész:
Kösem és Ahmet első gyermeke, a kis Mehmet megszületik, az Uralkodó azonban továbbra sem hajlandó beszélni az újdonsült anyukával. Cennet közhírré teszi, hogy megszületett Kösem gyermeke, méghozzá egy szépséges herceg, mely hallatán Mahfiruze elszontyolodik. Hónapok múlva Kösem összeszedi minden bátorságát, és személyesen megy el Ahmedhez, hogy megbeszélje vele a dolgokat. A szultán megbocsájt neki, amint megtudja, mitől lett az idők során olyan rideg, mint egy szikla.

33. rész:
Handan visszatér a hárem élére, Ahmed pedig Kösemmel tölti idejét, ami nem tetszik Mahfiruzénak. A Valide behívatja magához Halimét, aki félreérti beszélgetésük fő célját. Pervane agát Safiye szultána elé viszik vallatásra, és számon kérik Fahriye szultána miatt. Halime Safiye szultánához fordul segítségért. Seher asszony Safiye megbízásából az éj leple alatt elrabolja Kösem fiát...

34. rész:
Dervist koholt vádak alapján tömlöcbe vetik, miután a fővezír, Lala Mehmet pasa ismeretlen körülmények között meghal. Zülfikar mindent elkövet, hogy kiderítse, a pasa áll-e a haláleset mögött. Nasuh aga közben elszórja a hazugságok magvait: minden agának bemeséli, hogy Dervis volt Mehmet pasa gyilkosa. Menekse kihallgatja Kösem és segítői beszélgetését, a szultána szobájának falára fúrt lyukon keresztül. Handan meglátogatja Dervist a tömlöcben.

 
Díván gyűlése

A Dívánba bárki bekerülhet, aki véleményt szeretne formálni, cserét kérne Birodalmamtól. A gyűlés rendjét ne zavarjuk illetéktelen, pennát nem tűrő bejegyzésekkel, mert ez száműzést jelent a tagok közül. Tartsuk be a rendet, és kulturált közösséget formálva ténykedjünk eme birodalmi ülésen!
KÖSEM a webmiss:)

 

 
Kincstárjegyzék
Itt találod a nagy becsben tartott kincseimet. Rendezett, szép külsejű, bármely témájú lapok kerülhetnek ki. (Csillaggal a kedvenc, link-lánccal az egyéb kategóriájú portálok kerülnek megjelölésre a listában.)Jelentkezni a Dívánban lehet, de nem 100%, hogy kikerül portálod.


LINDA WONDERFUL STORIES YOU?
SG.HU YOU? ROMI YOU?
you? YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
 
Rendelkezések


BLOGKÉNTI INDULÁS: 2016. JÚN. 19.
SZULTÁNA-RAJONGÓI PORTÁLLÁ ALAKULÁS: 2017. MÁJ. 9.
WEBMISS: KÖSEM
TÉMA: A SZULTÁNA
DESIGN-KÓD: LINDADESIGN
KÓD-ÁTALAKÍTÁS: KÖSEM
DESIGN: KÖSEM

Figyelem! Az oldal nagy részt saját képi-és hanganyagokat tartalmaz, melyek öncélú megosztása saját oldaladon TILOS! Épp ezért, ha szeretnél bármit is elvinni, azt kérd el e-mailben, vagy a Community-ben megadott Instagram ill. Facebook-oldalon!

 
Alattvaló számláló
Indulás: 2017-05-01
 
A Szultána: 1. évad 43.-53. rész

A teljes méretű képhez kattints ide

 

43. RÉSZ:

Halime elkíséri fiát büntetésének színhelyére. Handan észre veszi Bülbül agát Ahmed szobája előtt, és számon kéri a szultánt, mi okból bocsájtott meg neki. Bülbült lefokozzák büntetésül, Haci aga pedig mindent elkövet, hogy megkeserítse az egykori főaga életét. Kösem a hárem füle hallatára száll vitába Cennettel, mely kisebb zúgolódást vált ki a lányok között. Halime beszél Kösemmel.

 

 

44. RÉSZ:

Kösem megbeszélésre megy az Incili Kirskbe Mehmet Giray-jal, aki elmondja neki, hogy valaki végezni akart vele. A megüresedett nagyvezíri posztra Ahmed, Dervist jelöli ki, mely nem tetszik a hataloméhes Kuyucu Muradnak, és tudatja a hírt később Kösemmel. Halime mindent elkövet, hogy láthassa Mustafát, ám Handan nem engedi neki. Ahmed hajót farag Mustafának.

 

 

45. RÉSZ:

Halime továbbra is mondent megtesz annak érdekében, hogy Kösem alá ásson, melyet Menekse segítségével vitet véghez. Eycant megtámadják a fürdőben, ám ő végez támadójával. Kösem megkegyelmez szolgálójának, Melekit pedig magához veszi. Handan magához hívatja Kösemet. Dervis meghozza első fővezíri intézkedését, mely nem tetszik Kuyucu Muradnak. Kösem találkozik Reyhan agával, aki mindent kitálal Ahmed apjának halálával kapcsolatban a fiatal szultánának.

 

 

46. RÉSZ:

Bülbül élete pokollá változik a háremben, Haci aga pedig egy percet sem hagy ki, hogy nem piszkálja őt. Hümasah szultána megérkezik a Palotába. Nasuh aga kenyérbe sütött levelekkel értesíti Safiye szultánát a Palotában zajló eseményekről. Iskender nyomozásba lendül a furcsa eset kapcsán, és rájön a titokra. Kösem már az első adandó alkalommal összetűzésbe kerül Hümasah szultánával indokolatlan távolléte miatt.

 

 

47. RÉSZ:

Hümasah meglátogatja a Kiskulesiben anyját, és felrója neki a múltbéli sérelmeit. Selahaddin Dede beszél Bülbüllel, akinek elmondja, hogy Safiye fia nem halt meg, sőt mi több nem más ő, mint Iskender aga. Handan leleplezi a titkát Haci aga előtt, aki meglepődik a hír hallatán. Kösem összeszólalkozik Handannal, ami miatt a Valide leüti egy fermántartóval. Az eset szemtanuja Hümasah szultána lesz, aki ezúttal Ahmedre bízza Handan sorsát.

 

 

 

48. RÉSZ:

Kösem a baleset után rosszullétre panaszkodva ébred, ám kiderül, hogy az oka egy újabb terhesség. Mehmet Girayt kilovaglás közben lenyilazzák. Ahmed és Dervis álruhában kimegy a piacra, ahol a szultán szembesül fővezíre igazi arcával. Zülfikart megmérgezik, ám Hümasah szultána időben érkezik, hogy megmentse a halál torkából az agát.  Selahaddin Dedét holtan találják.

 

 

49. RÉSZ:

Ahmed bemegy az éj leple alatt Dervishez, hogymegölje, de a lálek nem viszi rá mégsem. Handant egyre jobban kínozza a bűntudat és a pasa iránti érzelmeinek feltörekvése. Kösem elmondja Ahmednek, hogy ismét babájuk lesz. Hümasah megtudja, hogy Iskender a testvére. Handan szerelmet vall Dervisnek.

 

 

50. RÉSZ:

Ahmed összehívja a déli ima előtt a dívánt, ő maga bíbor kaftánban vesz részt az ülésen. Handan továbbra sem találja helyét. Ahmed felrója dervisnek elkövetett bűneit, majd a pasa kérésének eleget téve saját kezével végez vele. Handan kiborul a halálhír hallatán. Halime ármánykodásba kezd a Valide ellen. Hümasah és Safiye szultána szevezkedésbe kezd Kösem ellen.

 

 

51. RÉSZ:

Hümasah szultána meglátogatja a mérgezési kísérlet után lábadozó Zülfikart. Safiye megkéri Iskendert, vegye le a lábáról a bilincset. Ahmed utána jár a Validéjáról és Dervisről terjengő pletykáknak. Handan bezárkózik a szobájába, és megmérgezi magát. Hümasah újabb alkalmat talál, hogy belekössön Kösembe.

 

 

52. RÉSZ:

Haci aga magába roskad Handan szultána halála miatt. Ahmed Hümasah szultánát nevezi ki Valide szultánának, mely hatalmát kihasználva a szultána máris intézkedéseket hoz. Ahmed ideiglenesen a Könnyek Palotájába megy, hogy felejtsen. Kösem szembe száll Hümasah-val, aki újabb hadi cselt eszel ki a szultána Palotától való távol tartására. Kösemet a Régi Palota felé menet útonállók elrabolják.

 

 

53. RÉSZ:

Halime továbbra is mindent elkövet, hogy láthassa Mustafát, ám Hümasah megtiltja neki. Kösem eltűnése futótűzként terjed el a Palotában, Ahmed meglátogatja nagyanyját a Kiskulesiben. Hümasah magához költözteti Osman és Mehmet hercegeket. Kösem megpróbál megszökni a fogságból, ám fogva tartója megakadályozza. Ahmed Kösem keresésére indul, Iskender megsérül a kimentő akció során.