Közhírré tétetik!

"Vihar vagyok, a perzselő Nap, a gyilkos jég, a pusztító özönvíz. Hosszú út áll előttem, szakadékokkal és tajtékzó tengerekkel teli. Jövök, mindennek ellenére. Kösem vagyok."

 

FRISS BEJEGYZÉSEK VÁRHATÓK: MINDEN HÉTVÉGÉN


Televíziós csatornák, ahol jelenleg vetítik a sorozatot:

IZAURA TV: szo-vas 20:00
TV2: csütörtökönként 22:10

 

 

 

 

 

 

 
Nyomok a palotában
 
Fermántekercsek
A Szultána
Eredeti címe: Muhtesem Yüzyil - Kösem
Széria: 1. évad
Csatorna:TV 2, IZAURA TV
Kiadás éve: 2016
Fsz.: Beren Saat, Ekin Koc, Tülin Özen

38. rész:
Ahmed hadjáratra indul, Menekse bevonja Bülbül agát is a kihallgató-játszmába. Cennet észre veszi a szoba falára fúrt lyukat, és jelzi Kösemnek. Menekse lebukik. Dervis a testével védi meg Ahmedet az ellene készülő merénylet elől. Közben a Palotában kezdetét veszi egy kisebb lázadás.

39. rész:
Safiye ismét tőrbe csalja Halimét és egy agával leszúratja, hogy eltüntesse az útjából. Kösem megpróbálja kimenteni a Palotából a hercegeket és Dilrubát. Menekülés közben egy áruló halálra sebezi Mahfiruzét. Safiye elterjeszti Ahmed ál-halálhírét a Birodalom emberei közt. Kösem az éj leple alatt elszökik a Palotából, Zülfikar feltartóztatja az útonállókat.

40. rész:
Kösemet elfogják és Safiye elé vezetik. A kis Mustafát előkészítik a trónra. Safiye selyem zsinór általi halálra ítéli Kösemet, ám az utolsó pillanatban Bülbül aga megmenti a hóhérok karmaiból. Ahmed hazatér, és kíméletlenül leszámol az árulókkal, Safiyét pedig börtönbe vetteti.

 
Díván gyűlése

A Dívánba bárki bekerülhet, aki véleményt szeretne formálni, cserét kérne Birodalmamtól. A gyűlés rendjét ne zavarjuk illetéktelen, pennát nem tűrő bejegyzésekkel, mert ez száműzést jelent a tagok közül. Tartsuk be a rendet, és kulturált közösséget formálva ténykedjünk eme birodalmi ülésen!
KÖSEM a webmiss:)

 

 
Kincstárjegyzék
Itt találod a nagy becsben tartott kincseimet. Rendezett, szép külsejű, bármely témájú lapok kerülhetnek ki. (Csillaggal a kedvenc, link-lánccal az egyéb kategóriájú portálok kerülnek megjelölésre a listában.)Jelentkezni a Dívánban lehet, de nem 100%, hogy kikerül portálod.


LINDA WONDERFUL STORIES SG.HU
MIA YOU YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
 
Rendelkezések


BLOGKÉNTI INDULÁS: 2016. JÚN. 19.
SZULTÁNA-RAJONGÓI PORTÁLLÁ ALAKULÁS: 2017. MÁJ. 9.
WEBMISS: KÖSEM
TÉMA: A SZULTÁNA
DESIGN-KÓD: LINDADESIGN
KÓD-ÁTALAKÍTÁS: KÖSEM
DESIGN: KÖSEM

Figyelem! Az oldal nagy részt saját képi-és hanganyagokat tartalmaz, melyek öncélú megosztása saját oldaladon TILOS! Épp ezért, ha szeretnél bármit is elvinni, azt kérd el e-mailben, vagy a Community-ben megadott Instagram ill. Facebook-oldalon!

 
Alattvaló számláló
Indulás: 2017-05-01
 
A Szultána: 1. évad 54.-64. rész

54. RÉSZ:

Ahmed elrendeli, hogy hozzák ki nagyanyját a Kiskulesiből, hogy élete utolsó éveit szultánához, és ne fogolyhoz méltóan élje le. Kösem beszél Nasuh pasával. Iskender burkoltan szerelmet vall Kösemnek, ám a szultána leállítja, és figyelmezteti, hogy a tűzzel játszik. Hassan pasa továbbra is zsarolja Hümasah-t, aminek erdményekép kényszer hatása alatt visszatér Egyiptomba férje oldalán. Kösem kiszedi Nasuh pasából a Safiyét támogató árulók neveit és a szultána kincstárának pontos helyét.

 

 

55. RÉSZ:

Kösem ígéretet tesz Halimének, hogy időszakonként lehetőséget biztosít neki arra, hogy láthassa a kis Mustafát. Hümasah szultána könnyes búcsút vesz Zülfikar pasától. Iskender egyre gyakrabban látogatja Safiyét, nem sejtve, hogy saját anyját látogatja a fogságban. Ahmed Kösemnek adja a validei rangot, és ezzel egyidejűleg a háremet is. Kösem elfoglalja az őt megillető helyet a Palotán belül. Mustafának új "barátja" akad Pihan aga "személyében"...

 

 

56. RÉSZ:

Pinhan aga mindent elkövet, hogy buta "tanácsaival" Ahmed ellen hangolja Mustafát. Dilruba szultána öccse után megy, hogy kivihesse közös ünneplésre a kertbe. Osman hiányolni kezdi Bayezidet, ám Murad anyja füle hallatára sértő megjegyzést tesz, melyet Kösem szidással jutalmaz. Kösem szóváltásba keveredik Hümasah-val. Haci aga beszél a főorvossal, aki elmeséli neki, hogy Ahmed gyomra gyengélkedik. A szultán elrendeli az Ahmed-dzsámi feléppítetését. Safiye mindent elkövet, hogy Osmant validéja ellen hangolja, ám falba ütközik. Safiye rendelésére eközben új hölgy érkezik a hárembe Yasemin asszony személyében.

 

 

57. RÉSZ:

Yasemin megérkezik Ahmedhez, akinek azonnal elcsavarja szépségével a fejét, noha nem tudja, hogy valójában az ő megölésével lett megbízva a babonázó szépség. Cennet kalfa tudatja Kösemmel, hogy az uralkodónak új háremhölgyet küldött Hümasah szultána. Ahmed portrérajzoláson kapja egy reggel Yasemint. Kösem Ahmed után akar menni Edirnébe, ám legkisebbik fiának, Ibrahimnak a betegsége mégis Topkapiban marasztalja. Yasemin a kis Ibrahim betegségét tudató hírt követően, amint visszatérnek Topkapiba,  Ahmed parancsára a kedvencek szintjére kerül.

 

 

58. RÉSZ:

Ahmed megbízza Yasemint, hogy készítsen róla portrét, ám Kösemnek nem tetszik a rajz. Hümasah találkozik Iskenderrel az Incili Kirskben, ám rájuk ront a féltékeny Zülfikar. A szultána a vita hevében bevallja, hogy már rég tudja, hogy Iskender valójában az ő testvére. Yasemin ismét halvetre megy az uralkodóval, és az éj leple alatt belecsempészi a rá bízott mérget az orvosságába. Ahmed megbízza az új háremhölgyet, hogy fesse le őt és Kösemet együtt. A valide kifejezi elismerését a lány tehetségét illetően. Mustafához leányt küldet validéja, ám a herceg Pinhan követelésének eleget téve megfojtja az ártalmatlan háremhölgyet.

 

 

59. RÉSZ:

Ahmed egyre betegebb, ami Kösemnek nem tetszik. Davud pasa feltűnően sokat legyeskedik Dilruba körül, ami csak látszólag nem tetszik a fiatal szultánának. Halime orvosságot készít, majd visz fiának, ám Pinhan aga ismét belekontárkodik az idillbe. Hümasah Zülfikarral való szóváltása után előveszi Bülbül agát, aki letagadja a Yaseminel kapcsolatos igazságot. Osman megment egy lányt a rabszolga piacon, és a Palotába viszi. A lány a Meleksima nevet kapja Kösemtől...

 

 

 

60.  RÉSZ:

Yasemint kínvallatásra hurcolják Kösemhez, ám halálát Bülbül megakadályozza. Davud pasa szerelmet vall Dilrubának. Mehmet beszél Osmannal, és megmutatja neki szíve titkos vágyát, aki miatt hamarosan nem várt fordulatot vesz a két herceg kapcsolata. Cennet mindent megpróbál, hogy felmentesse magát a kincstárnoki tisztség alól, ám Kösem elutasítja kérését. Ahmed ígéretéhez híven megmutatja Mustafának, hogyan kell fából hajót faragni. Pinhan aga újabb gyilkosságra ösztönzi az ifjú herceget. Hümasah égtelen haragra gerjedve beront Yaseminhez, és magyarázatot követel a lánytól a nála talált méreg meglétével kapcsolatban. A lány ijedtében bevallja az igazságot...

 

 

 

61. RÉSZ:

Kösem sejtései, melyek szerint Yasemint Safiye szultána küldte a Palotába, beigazolódnak Halil pasa értesülései által. Cennet visszadaja a kincstárnoki pecsétet Kösemnek, amivel magára haragítja a validét. Kösem megszervezi Yasemin eltüntetését a Palotából. Ahmed megnyitja az általa építtetett dzsámit a hívek előtt. Safiye felvilágosítja Kösemet, hogy a saját testvérét akarja megölni. Osman és Mehmet meglátogatja a janicsárokat, és Mehmet fogadtatása feldühíti a trónörökös herceget.

 

 

62. RÉSZ:

Mehmet követelésére Ayse elintézi, hogy Meleksimát a Régi Palotába vigyék, ám a lány Osmánhoz szalad, kitépve magát az őt kísérő agák kezei közül. Halime beszél Ahmeddel Dilrubáról, ám a szultán fenntartásokkal kezeli a köttetendő frigyet. Eközben Dilruba és Davud titkos házasságkötésen töri a fejét. Kösem ellátogat halott húga szobájába, ahol a régi emlékek tükrében rátör a bűntudat húga halála miatt. A valide megbízza Iskendert, hogy ölje meg Safiyét...

 

 

63. RÉSZ:

Osman egyre többet találkozik és beszélget Meleksimával, ami továbbra sem tetszik Mehmetnek. Dilruba elárulja anyjának, hogy férjezett asszony, így Halil pasával köttetendő frigye nem lehetséges. Zülfikar verekedésbe keveredik a kocsmában ismeretlenekkel, és Davud siet segítségére. Iskender beváltja ígéretét, ám képtelen megtenni. Safiye elmondja a fiúnak az igazat családját illetően, és megtudja, hogy ki az igazi anyja...

 

 

64. RÉSZ:

Kösem a levéltárba küldi Haci agát, hogy kiderítse, ki valójában Iskender. A szultána az éj leple alatt meglátogatja Iskendert, akit meglep látogatása. Hümasah beszél Safiyével, akivel összekülönbözik. Kösem megtudja, hogy Ahmednek nincs sok hátra az életéből. Ahmedet sokkolja a hír, miszerint Iskender az ő unokatestvére. Safiye megpróbálja megszöktetni Iskendert, ám Davudék útjukat állják néhány janicsárral...

 

 

 

 

 

 

 


Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal