Közhírré tétetik!

"Vihar vagyok, a perzselő Nap, a gyilkos jég, a pusztító özönvíz. Hosszú út áll előttem, szakadékokkal és tajtékzó tengerekkel teli. Jövök, mindennek ellenére. Kösem vagyok."

 

FRISS BEJEGYZÉSEK VÁRHATÓK: MINDEN HÉTVÉGÉN


Televíziós csatornák, ahol jelenleg vetítik a sorozatot:

IZAURA TV: szo-vas 20:00
TV2: csütörtökönként 22:10

 

 

 

 

 

 

 
Nyomok a palotában
 
Fermántekercsek
A Szultána
Eredeti címe: Muhtesem Yüzyil - Kösem
Széria: 1. évad
Csatorna:TV 2, IZAURA TV
Kiadás éve: 2016
Fsz.: Beren Saat, Ekin Koc, Tülin Özen

38. rész:
Ahmed hadjáratra indul, Menekse bevonja Bülbül agát is a kihallgató-játszmába. Cennet észre veszi a szoba falára fúrt lyukat, és jelzi Kösemnek. Menekse lebukik. Dervis a testével védi meg Ahmedet az ellene készülő merénylet elől. Közben a Palotában kezdetét veszi egy kisebb lázadás.

39. rész:
Safiye ismét tőrbe csalja Halimét és egy agával leszúratja, hogy eltüntesse az útjából. Kösem megpróbálja kimenteni a Palotából a hercegeket és Dilrubát. Menekülés közben egy áruló halálra sebezi Mahfiruzét. Safiye elterjeszti Ahmed ál-halálhírét a Birodalom emberei közt. Kösem az éj leple alatt elszökik a Palotából, Zülfikar feltartóztatja az útonállókat.

40. rész:
Kösemet elfogják és Safiye elé vezetik. A kis Mustafát előkészítik a trónra. Safiye selyem zsinór általi halálra ítéli Kösemet, ám az utolsó pillanatban Bülbül aga megmenti a hóhérok karmaiból. Ahmed hazatér, és kíméletlenül leszámol az árulókkal, Safiyét pedig börtönbe vetteti.

 
Díván gyűlése

A Dívánba bárki bekerülhet, aki véleményt szeretne formálni, cserét kérne Birodalmamtól. A gyűlés rendjét ne zavarjuk illetéktelen, pennát nem tűrő bejegyzésekkel, mert ez száműzést jelent a tagok közül. Tartsuk be a rendet, és kulturált közösséget formálva ténykedjünk eme birodalmi ülésen!
KÖSEM a webmiss:)

 

 
Kincstárjegyzék
Itt találod a nagy becsben tartott kincseimet. Rendezett, szép külsejű, bármely témájú lapok kerülhetnek ki. (Csillaggal a kedvenc, link-lánccal az egyéb kategóriájú portálok kerülnek megjelölésre a listában.)Jelentkezni a Dívánban lehet, de nem 100%, hogy kikerül portálod.


LINDA WONDERFUL STORIES SG.HU
MIA YOU YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
YOU? YOU? YOU?
 
Rendelkezések


BLOGKÉNTI INDULÁS: 2016. JÚN. 19.
SZULTÁNA-RAJONGÓI PORTÁLLÁ ALAKULÁS: 2017. MÁJ. 9.
WEBMISS: KÖSEM
TÉMA: A SZULTÁNA
DESIGN-KÓD: LINDADESIGN
KÓD-ÁTALAKÍTÁS: KÖSEM
DESIGN: KÖSEM

Figyelem! Az oldal nagy részt saját képi-és hanganyagokat tartalmaz, melyek öncélú megosztása saját oldaladon TILOS! Épp ezért, ha szeretnél bármit is elvinni, azt kérd el e-mailben, vagy a Community-ben megadott Instagram ill. Facebook-oldalon!

 
Alattvaló számláló
Indulás: 2017-05-01
 
Vihar vagyok, a perzselő Nap...

A Szultána: Halálesetek a palotában 1. rész

Miért halt meg egymás után két részben is kulcsszereplő?

Sziasztok!

Akik már látták a jóval ezelőtti részeket a "Szultána"-ból, azoknak nem lesz újdonság, sőt egyfajta emlékeztető funkcióját fogja betölteni a következőkben megosztott, két részes bejegyzéssorozat első része, melyben az 50. és 51. részben elhunyt karakterekről lesz szó. Lássuk, ki mért halt meg?:

 

DERVIS PASA

Dervis nem volt olyan makulátlan előéletű, ahogyan azt mondta magáról. Annak idején egyrészt az áruló testvérek, Sahin és Mehmet herceg oldalán állt, mivel ők  mentették ki a nyomorból. Később a Topkapi Palotában janicsárkodott, ám itt is véghez vitt egy csomó negatív kimenetelű dolgot. Elsőként a tesvérekkel, Reyhan agával és Handan Szultánával szövetkezve megmérgezte Ahmed apját, hogy ezáltal két legyet üthessen egy csapásra: meghaljon a padisah és Ahmed trónra ülhessen az Oszmán Államot irányítva, továbbá. hogy az akkor még gyerek herceget megvédjék a kegyetlen gyermek-gyilkosságtól. Később, mikor fővezíre lett Ahmednek, kölcsönöket vett fel, óriási összegű adókat vetett ki a népre a szultán nevében. Szerelmes volt Handan Szultánába.
Ahmed a déli imádság előtt bíbor színű kaftánt viselt a díván gyűlésén, ami azt jelentette abban a korban, hogy az uralkodó halálos ítéletet mond ki valakire. Ez esetben a haláos ítélet Dervist sújtotta, ám nem selyem zsinórral végezték ki, hanem kéréséhez híven, maga Ahmed ölte meg kardjával.

2017.05.09. 19:41, Kösem

Blogból rajongói oldal?!

Furcsa, de igaz: Blogom rajongói oldallá kezd alakulni...

Sziasztok!

Igen, ez nem csalás, és még csak nem is ámítás. Úgy látszik, blogomat nemcsak a megújulás, de a témaváltás is el fogja érni. A blogként majd egy évig futó portál hamarosan A Szultána-rajongói oldallá növi ki magát. Igaz, nem teljesen, de azzá lesz. Habár alap témája blog, mégis szeretnék egy ezzel kevert rajongói lapot összehozni, mely a sorozattal (is) foglalkozik. Igaz, ahogy megnyitásakor ígértem, a KösemBlog frissítése nem lesz minden napos, de igyekszem mindent elkövetni, hogy azért legyenek frissek az oldalon.
Ami még fontos: Tegnap rengeteg képet feltöltöttem a galériába, melyek közül néhányat belinkelek nektek.

 

2017.05.08. 08:30, Kösem

Meguntam a régi designt

Visszatérés a tőlem megszokott stílushoz...

Sziasztok!

Mint látjátok, lecserélésre került a blog előző külseje, melynek az oka az, hogy meguntam a barna színt, és az egyszerűséget. Ezért visszatértem a tőlem megszokott, fejléces elrendezéshez, melynek szereplője Beren Saat Kösemként. A kinézet alapja most a kék szín, melynek színverzóit használtam fel a moduloknál is. A galériába is rengeteg fotó került, melyeknek hamarosan megosztom a képeit egy erre szánt oldalsáv-pontban. Remélem, tetszik nektek a külső, mert nagyon igyekeztem, hogy végre egy félig-meddig rajongói oldallá cseperedő portált indíthassak be blogom címével éltetve. :)

2017.05.07. 20:44, Kösem

Meglepetést készítettem nektek

Blog-galéria a sosugary-n

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy tegnap egész nap nem volt friss hír, de a sosugary-val kínlódtam, mivel galériát hoztam ott létre az oldalnak. Első ízben a lap névadó szultánájának életéből készült sorozatból lesznek ott képek, valamint az abban szereplő színészek/színésznők kapnak helyet saját műveim mellett. A galéria linkjét a "Közhírré tétetik" című modulban a kamera-jelre kattintva érhetitek el. :)

 

2017.05.07. 09:03, Kösem

Zenék a Kösem című sorozatból, melyeket szeretek - 3. rész

Anastasya Ninni

Sziasztok!

Elérkeztünk leírásunk 3. részéhez, melyben ezúttal a Szultána c. történet legeslegszebb zenéjével ismertetlek meg benneteket, aminek címe: Anastasya Ninni.
Akik emlékeznek még a sorozat elejére, azoknak nem lesz újdonság a "Bővebben"-pont mögé rejtett dalszöveg valamint videó, melyet előtte osztok meg veletek, akik viszont nem, azoknak elmesélem, mi fogott meg eme csodálatos dallamban. Amikor ezt a dalt meghallottam, a hideg táncot járt hátamon, és nem ok nélkül: nagyon szívhez szóló a mondanivalója. Számora a múlttól való minden áron szabadulni akarást, a lelki fájdalmak begyógyítása iránti vágyat jelképezi. Egyszerre olyan, mint a búskomor, esős idő, és nyári nap lágyan cirógató sugarai. Könnyen megtanulható dallama van, ezért akár furulyán vagy hegedűn is könnyedén megtanulható eljátszása. Az előző két dallamhoz hasonlóan, ha osztályozni kéne, ő is 10 pontot tudhatna magáénak képzeletbeli skálánkon. Íme a zene:

 

2017.05.05. 16:30, Kösem